Placinta cu mere, dovleac sau branza

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Placinte
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • Mere      fructe
  • 6 linguri      ulei
  • 2 pliculet      zahar vanilat
  • 200 grame      zahar tos
  • 600 grame      faina
  • 300 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Aluatul: se freaca un pachet margarina Unirea cu 3-4 linguri faina. Se adauga 5-6 linguri ulei, se amesteca si se mai pune faina, 5 linguri. Se omogenizeaza bine. Se opareste aceasta compozitie cu 5 linguri apa fiarta, se mai pune faina (3-4 linguri) si 2 linguri otet si se amesteca. Se mai pune faina pentru a se face un aluat care se poate intinde cu sucitorul (nu tare). Nu se pune faina prea multa pentru ca la copt foaia se strange. Necesar de faina, aproximativ 600 g.

2. Se unge o tava (de aragaz) cu dimensiunile de 35x32 cm, cu margarina Unirea si se tapeteaza cu faina. Se imparte aluatul in 2 si se intinde o foaie, care se pune in tava. Aluatul se intinde si pe marginea tavii. Se presara foaia cu putin gris sau pesmet, se pune umplutura si se presara din nou cu gris, pentru umplutura de branza si cu scortisoara pisata pentru umplutura de mere si dovleac. Se intinde a doua foaie, se pune peste umplutura si se inteapa din loc in loc cu o furculita pentru a nu se umfla la copt. Se da la cuptor la foc potrivit. Cand se scoate din cuptor se pudreaza cu zahar pudra si se taie in patrate dupa ce se raceste.

3. Umplutura de mere sau dovleac: 2 kg mere sau dovleac se rad pe razatoarea mare si se pun intr-o cratita la calit cu 50 g margarina, taiata in bucatele. Se tine pe foc pana se inmoaie, se adauga 200 g zahar tos (sau cat doriti) si se mai caleste. Se lasa sa se raceasca si se pune peste foaia de placinta. Umplutura de branza: 750 g branza de vaci, 200 g zahar tos, 100 g stafide, coaja de portocala, 2 pliculete zahar vanilat. Se amesteca toate ingredientele. Aceasta placinta se poate face si in perioada de post cu umplutura de mere sau dovleac pentru ca aluatul nu are oua.


Retete similare