Placinta cu mere

Categorie Prajituri de Post
Tip prajitura Placinte
Dificultate
Timp 45 min

Ingrediente

  • Mere      fructe
  • 1 pachet      praf de copt
  • 100 grame      zahar vanilat
  • 100 grame      zahar tos
  • 500 grame      faina
  • 100 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Ingrediente: • 100 g zahar vanilat/ zahar pudra Pentru aluat: • 450-500 g faina • 1 cescuta apa clocotita • 100g de margarina unirea • sare • 1 lingurita praf de copt (stins in prealabil in otet) Pentru umplutura: • 3 lingurite scortisoara pisata • 100 g zahar • 2 kg mere

2. Se curata de coaja merele dupa care se rad pe razatoarea mare. Se adauga zaharul si scortisoara si se lasa 10-15 minute pentru a se scurge lichidul din mere. Intre timp se amesteca toate ingredientele pentru aluat si se framanta pana cand se obtine o coca destul de moale, dar ferma. Aluatul astfel obtinut se imparte in 2 parti. Fiecare parte se intinde pe masa infainata in asa fel incat sa se obtina o foaie la fel de mare cat tava de la cuptor. Se pune prima foaie in tava dupa care se storc merele foarte bine si se aseaza pe foaie. Deasupra se pune cea de-a doua foaie. Inainte de a da placinta la cuptor se inteapa din loc in loc cu ajutorul unei furculite. Se lasa tava la cuptor circa 30 de minute la foc potrivit (pana se rumeneste aluatul de deasupra). Se poate incerca daca placinta e gata astfel: se infige scobitoarea in placinta; daca nu ramane niciun pic de coca pe scobitoare atunci placinta poate fi scoasa de la cuptor.

3. Dupa ce placinta s-a mai racit se poate presara zahar pudra pe deasupra.


Retete similare