Placinta cu mere

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Placinte
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • Mere      fructe
  • 100 ml      ulei
  • 0.5 pachet      praf de copt
  • 16 grame      zahar vanilat
  • 340 grame      zahar tos
  • 400 grame      faina
  • 100 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Foaia: 10 linguri apa minerala, plata sau bors (100 ml), 10 linguri ulei (100 ml), 10 linguri zahar (200 g), 2 linguri otet (20 ml), 1/2 plic praf de copt nestins, putina sare, faina aproximativ 400 g (cat sa iasa o coca elastica) Umplutura: 10 mere potrivite, 7 linguri zahar (140 g), 2 plicuri zahar vanilat, cateva cubulete margarina Unirea (100 g)

2. Se framanta intr-un vas de plastic toate ingredientele pentru foi, astfel incat sa se obtina o coca nici moale, nici tare, elastica, sa se poata desprinde de pe planseta de lucru. Merele se spala bine, se curata coaja si apoi se rad pe razatoarea mare. Se toarna peste merele rase cele 7 linguri de zahar, 2 plicuri de zahar vanilat si cubuletele mici de margarina Unirea, care sa dea o savoare deosebita umpluturii de mere.

3. Intr-o tava unsa cu margarina Unirea si tapetata cu faina se intinde prima foaie pe fundul tavii, apoi umplutura si deasupra cea de-a doua foaie. Se da la cuptor la foc mic 40 minute.


Retete similare