Placinta cu mere

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Placinte
Dificultate
Timp 120 min

Ingrediente

  • scortisoara      condimente
  • Mere      fructe
  • 50 ml      ulei
  • 100 grame      zahar vanilat
  • 250 grame      margarina Unirea Original
  • 500 grame      faina
  • 250 grame      zahar tos

Mod de preparare

1. Pentru foi: se pune într-un castron mai mare margarina si praful de sare. Într-un pahar de 150ml, se pune drojdia ci o lg de miere si se amesteca pana la dizolvare. Paharul respectiv se completează cu apă calduță și se adaugă peste margarină. se presară făină și se frământă cu mana până se obtine un aluat de consistență potrivită. Aluatul se acoperă cu un prosop de bucătărie si se lasa să crească, într-un loc călduț cam o oră.

2. Între timp , se pregătește umplutura. Merele se spală, se rad pe razatoarea mare si se amestecă cu zaharul , o lg de scorțisoara, coaja de lămâie, iar daca merele sunt zemoase se adaugă si o lingura de gris.

3. Aluatul se împarte în două jumătăti. din prima jumătate, pe o planșetă presărata cu faină, se întinde o foaie de mărimea tăvii in care se coace plăcinta. Se asează in tava, în care a fost pusă hârtie de copt. deasupra se pune un strat de umplutură, care se uniformizează pe toată suprafața. Peste stratul de umplutură se pune foaia intinsă din restul de aluat. Se introduce în cuptorul încălzit și este gata când începe să se rumenească deasupra. Se scoate tava si se acopera cu un prosop de bucătărie si se lasă sa se odihneasca 30 min. Se presară zahar pudră, se taie în bucăți și se așează pe platou. Poftă bună!


Retete similare