Placinta cu mere si scortisoara

Categorie Prajituri de Post
Tip prajitura Placinte
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 8 grame      zahar vanilat
  • 280 grame      zahar tos
  • 600 grame      faina
  • 90 grame      margarina Unirea pentru creme
  • 90 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Aluatul:in faina cernuta facem o gropita unde vom dizolva drojdia cu 1 lingurita zahar;amestecam faina cu drojdia, sarea,apa minerala si la sfarsit adaugam margarina Unirea Original, putin topita.Aluatul ,neted, elastic se lasa la crescut, timp in care facem umplutura de mere.

2. Spalam merele si le dam pe razatoare, dupa care le amestecam cu scortisoara!Formam foi, le ungem cu margarina Unirea pentru creme si le umplem cu umplutura de mere peste care presaram zahr tos.Fiecare sul va fi asezat in tava unsa cu margarina Unirea Original. Lasam la crescut, ungem fiecare sul cu margarina Unirea, presaram zahar si dam la copt.

3. Dupa ce s-a racit, o vom taia felii si le vom pudra cu zahar vanilat.


Retete similare