Placinta cu mere si scortisoara

Categorie Prajituri de Post
Tip prajitura Placinte
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 8 grame      zahar vanilat
  • 280 grame      zahar tos
  • 600 grame      faina
  • 90 grame      margarina Unirea Original
  • 90 grame      margarina Unirea pentru creme

Mod de preparare

1. Aluatul: in faina cernuta faceti o gropita unde veti dizolva drojdia cu 1 lingurita zahar;amestecati faina cu drojdia, sarea,apa minerala si la sfarsit adaugati margarina Unirea Original, putin topita.Aluatul neted, elastic se lasa la crescut, timp in care faceti umplutura de mere.

2. Spalati merele si le dati pe razatoare, le stoarceti de zeama, dupa care le amestecati cu scortisoara! Formati foi, le ungeti cu margarina Unirea pentru creme si le umpleti cu umplutura de mere peste care presarati zahr tos.Fiecare sul va fi asezat in tava unsa cu margarina Unirea Original. Lasati la crescut, ungeti fiecare sul cu margarina Unirea, presarati zahar si dati la copt.

3. Dupa ce s-a racit, o veti taia felii si le veti pudra cu zahar vanilat.


Retete similare