Placinta vieneza cu mere

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Placinte
Dificultate
Timp 25 min

Ingrediente

  • scortisoara      condimente
  • Mere      fructe
  • 45 grame      iaurt
  • 3      oua
  • 500 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Primul aluat: 250 gr faina 3 galbenusuri 2-3 linguri iaurt sau smantana Al doilea aluat: 1 pachet margarina Unirea 250 gr faina

2. Se framanta cele 2 aluaturi separat. Primul aluat se intinde in forma de dreptunghi, apoi peste el se intinde al doile aluat. Se ruleaza si se ciupeste aluatul. Se taie in jumatate si se lasa la frigider o jumatate de ora. Intre timp se curata cam 1 - 2 kg de mere si se taie felii subtiri.

3. Se ia una din cele 2 bucati de aluat din frigider si se intinde cat mai subtire si se pune in tava de aragaz, se presara cu pesmet, se pun o parte din mere, se presara zahar si scortisoara dupa gust, apoi un nou strat de mere, zahar si scortisoara. Se acopera cu a doua foaie (a doua bucata de aluat de la frigider) si se inteapa din loc in loc cu furculita. Se coace la foc tare la inceput, apoi foc mediu, 30 - 40 de minute in total. La final se pudreaza cu zahar pudra.


Retete similare