Poale-n brau

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Placinte
Dificultate
Timp 90 min

Ingrediente

  • 3 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 250 ml      ulei
  • 5 grame      zahar vanilat
  • 250 grame      zahar tos
  • 5 buc      oua
  • 200 grame      faina
  • 12 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Zaharul si 3 oua intregi se bat spuma. Drojdia se inmoiae in 3 linguri de lapte caldut. In faina se amesteca laptele cu drojdia si se lasa la crescut. Apoi se adauga laptele si sarea putin cate putin, pana se face un aluat mai tare. Se pune uleiul si se framnata cel putin 20 de minute. Se pun estentle. Vasul se acopera si se lasa la crescut la loc cald.

2. Oualele se bat spuma, esenta de rom se toarna peste branza. Daca branza este umeda se pun 2-3 linguri de faina. Bucatile de aluat se intind in ce forma doriti pe masa acoperita cu faina. Se pune in mijloc o lingura de umplutura, aluatul se impacheteaza. Dupa ce sunt puse in tava bine unsa cu ulei, placintele se lasa sa creasca pana ajung cu jumatate mai mari, dupa care se unge cu un ou intreg batut spuma. Se pot orna in varf cu bucati de rahat. Se presara cu mac sau susan si se dau la cuptor la foc mic timp de 5 minute apoi se lasa pana se rumenesc bine. Nu trebuie sa stea la cuptor mai mult de 30 de minute.

3. Dupa ce se scot din cuptor sunt lasate putin la racorit. Optional se pot presara cu zahar pudra.


Retete similare