PODRIGA

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 150 grame      zahar pudra
  • 1 linguri      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 10 linguri      zahar tos
  • 7 buc      oua
  • 11 linguri      faina
  • 200 grame      margarina Unirea pentru creme

Mod de preparare

1. Blat: Albusurile se mixeaza spuma tare, se adauga apa si zaharul tos si se continua mixarea pana sa obtine o compozitie consistenta. Se incorporeaza cu miscari lente galbenusurile frecate bine cu praful de copt si apoi se adauga faina. Compozitia obtinuta se imparte in doua, iar in una din ele se adauga cacaoa. Se aseaza in tava unsa si tapetata cu faina, la baza compozitia maro, iar deasupra cea galbena. Se coace in cuptorul preincalzit aprox. 15-20 de minute.

2. Crema: Se mixeaza bine margarina cu zaharul pudra. Separat se fierbe budinca in zeama de la compot (aprox. 350 ml.). Dupa racire se adauga treptat peste margarina.

3. Asamblare: Peste blat se aseaza visinele fara samburi, desupra lor se intinde crema, iar peste se pune crema de ciocolata (incalzita putin la microunde). Se decoreaza cu bombonelele colorate.


Retete similare