Prajitua bogata

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 2 linguri      cacao
  • 100 grame      ciocolata
  • 1 cana      faina
  • 3 linguri      lapte
  • 200 grame      margarina Unirea pentru creme
  • 1 cana      nuca
  • 7 buc      oua
  • 1 pachet      praf de copt
  • 150 grame      rahat
  • 350 grame      zahar tos

Mod de preparare

1. Pregatiti prima data ingedientele: taiati nu foarte marunt o cana cu nuca, 100g ciocolata si 150g rahat. Seaparati albusele de la 7 oua si le bateti bine. Adaugati 200g zahar si bateti pana se topeste, dupa care completati cu o cana faina in care am pus un plic praf de copt stins cu putin otet. Amestecati cu o lingura de sus in jos, apoi adaugati stfidele, nuca, ciocolata si rahatul pe care le-am tocat inainte. In tava unsa cu putina margarina si tapetata cu hartie de copt asezam compozitia si dam la cuptor 30-35 min.

2. Cat timp se coace blatul amestecati galbenusurile ramase cu 150g zahar, iar cand compozitia se albeste asezati vasul pe baie de aburi si amestecati continuu pana abtineti o smantana goasa. Cand crema s- a racit adaugati cate un pic din ea peste margarina amestecand cu mixerul si la sfarsit adaugati cacao, 2-3 linguri. Scoateti blatul din cuptor, il rasturnati, desfaceti hartia de copt si il lasati sa se raceasca.

3. Pe o tava mare puneti o foaie de napolitana(dobos), ungeti cu jumatate din cantitatea de crema, asezati blatul, restul de crema si acoperiti cu a doua foaie. Asezati peste prajitura un tocator de lemn sau altceva care sa tina dreapta foaia de napolitana. Lasati asa cateva ore apoi taieti patrate sau dreptunghiuri. Pofta buna!


Retete similare