Prajitur de post cu ness

Categorie Prajituri de Post
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 75 min

Ingrediente

  • 5 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 2 cana      faina
  • 150 grame      margarina Unirea Original
  • 250 grame      margarina Unirea pentru creme
  • 1 pachet      praf de copt
  • 1 ceasca      ulei
  • 1 cana      zahar tos
  • 1 pliculet      zahar vanilat

Mod de preparare

1. Blatul: amestecati 1 cana de zahar cu 2 cani de faina, 1 cana de apa, o ceasca de ulei, 4 linguri de gem acrisor, de caise, de preferinta, o lingurita de praf de copt, esenta de rom, 2 linguri de stafide. Rezulta o compozitie moale care se pune la cuptorul preincalzit timp de 20-25 de minute la foc potrivit, intr-o tava de aragaz tapetata cu hartie de copt.

2. Crema: margarina Unirea pentru creme sa fie la temperatura camerei. Se mixeaza cu mierea apoi se incorporeaza cate putin nessul dizolvat in foarte putina apa calda, amestecand cu o lingura in aceeasi directie, ca la maioneza. La urma puteti adauga putina esenta de rom, optional.

3. Dupa ce blatul s-a racit, indepartati hartia si il lasati in tava, apoi acoperiti cu crema de ness si pe deasupra lasati ca atare sau glazurati cu un plic de glazura caramel din comert, respectand indicatiile de pe plic.


Retete similare