Prajitura 3 in1

Categorie Prajituri rapide
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 80 min

Ingrediente

  • 2 vanilie lingurite      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 1 ceasca      zahar pudra
  • burbon 2 pliculet      zahar vanilat
  • 250 grame      zahar tos
  • 8 buc      oua
  • 1000 ml      lapte
  • 330 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea pentru creme

Mod de preparare

1. Inainte de a ne apuca de compozitie dam drumul la cuptor pentru preincalzire. Margarina se topeste pe foc mic, apoi se lasa la racit. Intre timp separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca impreuna cu zaharul fin si 2 linguri de lapte pana devin albicioase si se topeste zaharul. Peste ele se toarna putin cate putin margarina Unirea (topita si racita), amestecand in continuu pana se omogenizeaza compozitia. Faina cernuta se adauga peste compozitie in ploaie. Dupa incorporare se adauga si laptele incalzit in prealabil si esenta de vanilie. Se mixeaza bine totul si se lasa deoparte. Albusurile se bat si ele spuma cu un praf de sare . Dupa ce au crescut in volum se adauga si zaharul vanilat boubon in ploaie. Bezeaua obtinuta se adauga peste compozitia anterioara, incorporandu-se usor pana la omogenizare.

2. Se unge o tava de copt (de ~26cm si inalta de ~ 4-5cm) cu ulei si se tapeteaza cu faina. Se toarna compozitia (de consistenta unei supe cremoase) in tava si se introduce in cuptorul preincalzit ~1 ora, la foc mic. Atentie : e bine ca usa cuptorului sa nu se deschida in timpul coacerii pentru a nu se lasa compozitia. . In timpul coacerii se vor alege singure blatul si crema, astfel ca va rezulta o prajitura din blat+crema+blat (3in1). E gata cand se rumeneste usor deasupra. Se scoate din cuptor si se lasa la racit in tava ~2ore.

3. Inainte de portionare se pudreaza cu zahar vanilat . Este delicioasa si se prepara relativ repede (excluzand timpul de coacere si racire). Sa aveti pofta mare!!


Retete similare