Prajitura alb si negru

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 100 min

Ingrediente

  • 1 lingurite      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 150 grame      zahar pudra
  • 400 ml      Frisca
  • Lamai      fructe
  • 4 linguri      ciocolata
  • 1 linguri      cacao
  • 1 lingurite      praf de copt
  • 2 pliculet      zahar vanilat
  • 400 grame      zahar tos
  • 6 buc      oua
  • 250 grame      margarina Unirea pentru creme
  • 250 grame      faina
  • 700 ml      lapte

Mod de preparare

1. Se freaca 6 galbenusuri cu un praf de sare, sucul de portocale si nessul. Se bat albusurile spuma cu zaharul, faina, praful de copt si lingura de cacao cernuta. Se coace compozitia intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina. Cand s-a racit, tai blatul in doua parti pe care le-am stropit cu suc.

2. Se pregateste budinca conform instructiunilor de pe pachet si se da la rece. Se bate spuma margarina cu zaharul pudra si se incorporeaza in ea budinca racita si zeama de lamaie, apoi cele 3 galbenusuri, unul cate unul.

3. Pentru glazura se bate frisca cu crema de ciocolata si nessul dizolvat in 2 linguri de apa fierbinte. Se adauga toata crema peste prima parte de blat, se aseaza al doilea blat, se unge cu glazura si se da la rece pentru 2-3 ore. se portioneaza si se orneaza dupa preferinte (eu am ornat cu bobite de rodie).


Retete similare