Prajitura albinita

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 4 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 1 linguri      zahar pudra
  • 2 lingurite      Bicarbonat de sodiu
  • 250 grame      gem
  • Lamai      fructe
  • 6 linguri      ulei
  • 300 grame      zahar tos
  • 2 buc      oua
  • 30 linguri      gris
  • 6 cana      lapte
  • 250 grame      margarina Unirea pentru creme

Mod de preparare

1. Pentru foi amestecam toate ingredientele adica: 2 oua, 6linguri de lapte, 6 linguri de ulei, 4 linguri de miere, 2 ling bicarbonat si 250 gr zahar. Se pun pe foc mic amestecand continuu pana capata o culoare maronie. Apoi adaugam faina cat cuprinde.

2. Se face un aluat care se imparte in patru parti egale. Se coc 4 foi pe fundul tavii.

3. Pentru crema punem pe foc laptele 1 l jum si cand incepe sa fiarba adaugam grisul si 50 gr zahar. Se amesteca pana se obtine o compozitie mai groasa. Se raceste si apoi se adauga margarina Unirea si esenta de vanilie plus coaja rasa de lamaie. Cu aceasta crema se ung foile. Se pune o foaie apoi un strat subtire de gem (de care doriti)apoi un strat de crema si iar foaie si tot asa pana se termina cele 4 foi. Se lasa la rece peste noapte si apoi se poate taia .Este o prajitura delicioasa.


Retete similare