Prajitura aromata

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 420 grame      nuca
  • 20 grame      ciocolata
  • 1 pachet      praf de copt
  • 470 grame      zahar tos
  • 6 buc      oua
  • 750 ml      lapte
  • 3 linguri      faina
  • 400 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Se prepara: În tava unsă şi înfăinată se pune 300 gr nucă tăiată şi prăjită. Blatul: 6 albuşuri, 6 linguri de zahăr, 4 linguri pesmet, 4 linguri nucă măcinată, 1 lingură făină şi un praf de copt. Se pun în tavă peste nuca prăjită. După coacere se întoarce invers şi se unge cu 400 gr Finetti.

2. Crema: 750 ml lapte, 6 galbenuşuri, 3 budinci vanilie, 2 linguri făină, 350 gr zahăr se fierb pe foc până se îngroaşe. Când este rece se amestecă cu 400 gr margarina, crema rezultată se împarte în două, una rămâne galbenă iar în cealaltă se pune o lingură Finetti şi 100 gr nucă măcinată.

3. Aranjare: Blat, cremă galbenă, cremă maro, ciocolată rasă.


Retete similare