Prajitura bicolora

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 45 min

Ingrediente

  • 1 linguri      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 10 linguri      zahar tos
  • 7 buc      oua
  • 500 ml      lapte
  • 7 linguri      faina
  • 300 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Blatul: Se separa cele 7 oua. Albusurile se bat spuma, dupa care se adauga galbenusurile frecate bine in prealabil cu cele 7 linguri de zahar. Treptat se pun si cele 7 linguri de faina, lingura de cacao si praful de copt. Aceasta compozitie si imparte in doua foi si se introduce la cuptor la foc potrivit.

2. Crema: Intr-o cratita sa pun 500 ml lapte, un plic de budinca de vanilie, 3 linguri de zahar si se fierb la bain-marie pana cand aceasta compozitie se ingroasa. Cand se raceste se adauga 300 grame de margarina si esenta de migdale

3. Aranjare: Se pune prima foaie, peste care se adauga jumatate din compozitia cremei, se adauga a doua foiae si deasupra se pune restul de crema. Se orneaza dupa preferinta.


Retete similare