Prajitura bogata

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 150 grame      rahat
  • 1 cana      nuca
  • 100 grame      ciocolata
  • 2 linguri      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 350 grame      zahar tos
  • 7 buc      oua
  • 3 linguri      lapte
  • 1 cana      faina
  • 200 grame      margarina Unirea pentru creme

Mod de preparare

1. Pregatim prima data incredientele: taiem nu foarte marunt o cana cu nuca, 100 g ciocolata si 150 g rahat. Seaparam albusele de la 7 oua si le batem bine. Adaugam 200 g zahar si batem pana se topeste, dupa care completam cu o cana faina in care am pus un plic praf de copt stins cu putin otet. Amestecam cu o lingura de sus in jos, apoi adaugam stfidele, nuca, ciocolata si rahatul pe care le-am tocat inainte. In tava unsa cu putina margarina si tapetata cu hartie de copt asezam compozitia si dam la cuptor 30-35 min.

2. Cat timp se coace blatul amestecam galbenusurile ramase cu 150 g zahar, iar cand compozitia se albeste asezam vasul pe baie de aburi si amestecam continuu pana abtinem o smantana groasa. Cand crema s- a racit adaugam cate un pic din ea peste margarina amestecand cu mixerul si la sfarsit adaugam cacao, 2-3 linguri. Scoatem blatul din cuptor, il rasturnam, desfacem hartia de copt si il lasam sa se raceasca.

3. Pe o tava mare punem o foaie de napolitana(dobos), ungem cu jumatate din cantitatea de crema, asezam blatul, restul de crema si acoperim cu a doua foaie. Asezam peste prajitura un tocator de lemn sau altceva care sa tina dreapta foaia de napolitana. Lasam asa cateva ore apoi taiem patrate sau dreptunghiuri. Pofta buna!


Retete similare