Prajitura Boiereasca

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 150 min

Ingrediente

  • 190 grame      zahar pudra
  • 1 cana      nuca
  • Lamai      fructe
  • 1 pachet      praf de copt
  • 23 linguri      zahar tos
  • 14 buc      oua
  • 8 linguri      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Blatul: 8 oua, 8 linguri zahar, 8 linguri faina, un praf de copt, coaja rasa de la o lamaie. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Separat, se amesteca foarte bine cu mixerul zaharul cu galbenusurile, iar compozitia obtinuta se adauga peste albusuri. La final se adauga faina, praful de copt si coaja rasa de la o lamaie. Compozitia obtinuta se pune intr-o tava unsa cu ulei sau margarina si se introduce, la foc mic, in cuptorul incins. Blatul este gata in aproximativ 30 de minute. Nuca se taie in bucati micute, care se introduc pentru cateva minute in cuptor pentru a se rumeni si a deveni crocante.

2. Crema galbena: un pachet margarina Unirea Original, 6 galbenusuri, 190 grame zahar pudra, coaja rasa de la o lamaie. Se amesteca ingredientele ( cu exceptia margarinii si a 40 grame de zahar pudra ) bine cu mixerul intr-un vas care apoi se introduce intr-altul mai mare, cu apa clocotita ( bain marie ). Se amesteca in permanenta pana se obtine o crema groasa ca o smantana. Compozitia obtinuta se lasa sa se raceasca. Separat, se freaca foarte bine margarina cu cele 40 grame de zahar pudra, dupa care se adauga rand pe rand cate o lingurita din crema rece si se amesteca permanent, pana se obtine o compozitie omogena. Crema cu zahar ars:cele sase albusuri ramase de la crema galbena, 15 linguri de zahar, un praf de sare. Albusurile se bat spuma, apoi se adauga 7 linguri de zahar si se amesteca cu mixerul sau telul pana cand compozitia se ingroase. Separat, se ard 8 linguri de zahar si se adauga imediat peste albusurile spuma, batand in permanenta pana ce zaharul ars se incorporeaza.

3. Ornatul: Peste blatul racit se adauga mai intai crema galbena, apoi cea cu zahar ars, iar deasupra se presara nucile crocante.


Retete similare