Prajitura boiereasca

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 150 min

Ingrediente

  • 8 linguri      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original
  • 1 cana      nuca
  • 14 buc      oua
  • 1 pachet      praf de copt
  • 190 grame      zahar pudra
  • 23 linguri      zahar tos

Mod de preparare

1. Blatul: 8 oua, 8 linguri zahar, 8 linguri faina, un praf de copt, coaja rasa de la o lamaie. Bateti albusurile spuma cu un praf de sare. Separat,amestecati foarte bine cu mixerul zaharul cu galbenusurile, iar compozitia obtinuta o adaugati peste albusuri. La final adaugati faina, praful de copt si coaja rasa de la o lamaie. Compozitia obtinuta o puneti intr-o tava unsa cu ulei sau margarina si o introduceti, la foc mic, in cuptorul incins. Blatul este gata in aproximativ 30 de minute. Nuca o taiati in bucati micute, pe care le introduceti pentru cateva minute in cuptor pentru a se rumeni si a deveni crocante.

2. Crema galbena: un pachet margarina Unirea Original, 6galbenusuri, 190g zahar pudra, coaja rasa de la o lamaie. Amestecati ingedientele ( cu exceptia margarinii si a 40g de zahar pudra ) bine cu mixerul intr-un vas pe care apoi il introduceti intr-altul mai mare, cu apa clocotita ( bain marie ). Amestecati in permanenta pana obtineti o crema goasa ca o smantana. Compozitia obtinuta o veti lasa sa se raceasca. Separat, frecati foarte bine margarina cu cele 40g de zahar pudra, dupa care adaugati rand pe rand cate o lingurita din crema rece si amestecati permanent, pana obtineti o compozitie omogena. Crema cu zahar ars:cele sase albusuri ramase de la crema galbena, 15 linguri de zahar, un praf de sare. Bateti albusurile spuma, apoi adaugati 7 linguri de zahar si amestecati cu mixerul sau telul pana cand compozitia se ingoase. Separat, ardeti 8 linguri de zahar si adaugati imediat peste albusurile spuma, batand in permanenta pana ce zaharul ars se incorporeaza.

3. Ornatul: Peste blatul racit adaugati mai intai crema galbena, apoi cea cu zahar ars, iar deasupra presarati nucile crocante. Micul secret al retetei Zaharul ars trebuie turnat imediat ce a fost luat de pe foc peste albusurile batute spuma, in tot acest timp amestecandu-se in permanenta in compozitie pentru omogenizare.


Retete similare