Prajitura Budapesa

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 80 min

Ingrediente

  • 1 lingurite      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 200 grame      zahar pudra
  • 1 lingurite      Bicarbonat de sodiu
  • 2 linguri      cacao
  • 0.5 pachet      praf de copt
  • 300 grame      zahar tos
  • 6 buc      oua
  • 500 ml      lapte
  • 580 grame      faina
  • 200 grame      margarina Unirea pentru creme
  • 100 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Foile maro: 300 g faina, 100 g margarina Unirea Original, 2 linguri cacao, 1 lingurita bicarbonat stins cu putina zeama de lamaie, 1 sau 2 linguri de smantana se framanta intr-un aluat. Se imparte in 2 si se coace fiecare foaie pe dosul tavii unse.

2. Foaia alba: 6 oua intregi se bat bine cu 200 g zahar pudra, se pun pe rand 10 linguri apa, 200 g faina si 1/2 pache praf de copt. Se coace in tava unsa cu margarina si tapetata cu faina.

3. Crema: 500 ml lapte, 80 g faina (3 linguri bune) si 100 g zahar se fierb pana se ingroasa, se pune la racit. Se freaca separat 200 g zahar cu 200 g margarina Unirea Pentru prajituri si se amesteca cu crema racita. Se mai adauga coaja de la o lamaie, putina zeama de lamaie si esenta de rom sau rom dupa gust. Foile se insiropeaza cu lapte sau sirop de zahar. Ansamblarea: o foaie maro - 1/2 din crema - foaia alba - 1/2 crema - foaia maro. Se decoreaza cu zahar praf.


Retete similare