Prajitura Budapesta

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 90 min

Ingrediente

  • 10 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 300 grame      zahar pudra
  • 1 lingurite      Bicarbonat de sodiu
  • 2 linguri      cacao
  • 1 pliculet      zahar vanilat
  • 200 grame      zahar tos
  • 7 buc      oua
  • 600 ml      lapte
  • 600 grame      faina
  • 150 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Prajitura se compune din 2 foi,blat si crema. Foile :facem o crema din 150 gr margarina Unirea , 100 gr zahar si un ou,apoi adaugam 5 linguri lapte ,300 gr faina in care am pus 2 linguri cacao si praful de copt si framantam un aluat potrivit. Impartim aluatul in doua parti egale si intindem pe rand 2 foi pe care le coacem pe dosul tavii . Folosim tava de marime aproximativ A4 (putin mai mica decat caietul studentesc).

2. Blatul:separam albusele de la 6 oua si le batem bine apoi punem pe rand 12 linguri zahar si 6 linguri apa si batem pana obtinem o spuma tare. Adaugam galbenusele ,apoi 12 linguri faina si jumatate lingurita bicarbonat.Compozitia obtinuta o turnam in tava tapetata cu hartie de copt (aceeasi tava ca cea pe care am copt foile) si dam la cuptor pt 30-35 min.

3. Crema: punem pe foc jumatate din 500 ml lapte ,iar cu restul facem un amestec di 3 linguri zahar si 6 linguri faina.Punem la fiert totul si mestecam continuu ca sa obtinem o smantana. Lasam sa se raceasca si intre timp amestecam 250g margarina Unirea pentru creme cu 250g zahar praf. Adaugam in crema de margarina cate putina crema fiarta si racita si continuam pana se termina. La final, adaugam esenta de rom dupa gust. Pe o tava punem prima foaie, jumatate din crema, blatul, crema ramasa apoi acoperim cu alta foaie. Peste prajitura punem o greutate si o lasam asa 5-6 ore. Presaram zahar praf si taiem cuburi.


Retete similare