Prajitura Budapesta

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 5 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 0.5 lingurite      Bicarbonat de sodiu
  • Lamai      fructe
  • 50 grame      cacao
  • 0.5 pachet      praf de copt
  • 5 grame      zahar vanilat
  • 350 grame      zahar tos
  • 6 buc      oua
  • 5 linguri      lapte
  • 300 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea pentru creme
  • 100 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Foile se fac din:300gr faina,100 gr zahar,100 gr margarina Unirea,5 linguri caca,un varf cutit de bicarbonat,5 linguri lapte si un ou se amesteca pana devine o coca care se poate intinde cu facaletul. Se fac doua foi si se coc pe dosul tavii.

2. Coca se face din 5 oua,5 linguri xahar si 5 linguri faina.Se bat albusurile spuma,se adauga zaharul ,galbenusurile si la final faina. Se coace in tava unsa si tapetata cu faina ,la foc potrivit. Crema se face din 500 ml lapte ,70 gr faina,250 gr zahar.Se pun la fiert si se amesteca mereu sa nu se prinda.Se da de-oparte sa se raceasca si se pune 250 gr margarina Unirea,vanilie,coaja de lamaie. Foile se intercaleaza:cea galbena la mijloc si crema intre ele.

3. Glazura:6-7 linguri zahar,3-4 linguri cacao si putin lapte.Se fierbe mestecand mereu pana se ingroasa.Cand se raceste putin se adauga 100 gr margarina Unirea.Se toarna de-asupra si se netezeste repede. Se taie a doua zi.


Retete similare