Prajitura bunicii

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 5 linguri      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 600 grame      zahar tos
  • 3 buc      oua
  • 1500 ml      lapte
  • 400 grame      faina
  • 300 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Blat: putina sare, esenta de rom si vanilie, 3 oua, 300 g zahar, 300 g faina Crema: 500 margarina, 300 g zahar, 1.5l lapte, 5 linguri de faina, 5 linguri de cacao, esenta de rom

2. Se separa galbenusurile de albusuri. Zaharul se face praf si se incorporeaza in galbenusuri, pana devine o crema. Se bat albusurile spuma, se incoropreaza galbenusurile cu albusurile, se pun aromele. Se pune faina si se amesteca usor. Se pune in forma de chec, sau forma rotunda. Se topeste margarina, se freaca cu zaharul. Punem in lapte faina si cacaoa, apoi adaugam margarina frecata cu zaharul.

3. Crema se lasa sa se raceasca, se amesteca incontinnuu, pana se raceste. Blatul se poate insiropa cu ce se doreste. Adaugam crema dupa ce s-a racit.


Retete similare