Prajitura capcana

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 90 min

Ingrediente

  • 200 grame      nuca
  • 18 linguri      zahar tos
  • 9 buc      oua
  • 6 linguri      faina
  • 250 grame      margarina Unirea pentru creme

Mod de preparare

1. Se pregateste un blat din 6 oua. Se separa albusurile, se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga 6 linguri de zahar si se bate in continuare pana devine cremoasa. Se adauga galbenusurile, apoi faina in ploaie. Se amesteca cu o lingura de lemn de jos in sus pana se omogenizeaza. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul preincalzit la 180 grade ptr 5 minute, apoi la foc mediu cam 40 de minute. Se lasa la racit, apoi se taie in doua felii pe orizontala.

2. Se pregateste crema astfel: se pun 3 galbenusuri cu 6 linguri de zahar la baie de abur sau pe ochiul mic cu o tabla pe el si se amesteca continuu. Se adauga 3 lingurite de ness dizolvate in apa fierbinte si se amesteca pana cand zaharul se topeste si isi mareste volumul. Se da jos de pe foc, se adauga nuca macinata si se amesteca in continuare pana se raceste. Separat se freaca spuma margarina Unirea ptr creme, adaugandu-se cate o lingura din crema de ou racita.

3. Se monteaza prajitura. Se pune o folie in tava in care a fost copt blatul,se pune prima parte de blat, se pune crema in strat uniform, apoi cealalta bucata de blat. Cele trei albusuri ramase se bat spuma tare cu un praf de sare, se adauga 6 linguri de zahar si se bate in continuare pe baie de abur pana se topeste zaharul.Se pune deasupra prajiturii,apoi se orneaza cu ness. Se da la rece cel putin o ora inainte de a fi servita.


Retete similare