Prajitura capuccino dream

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 120 min

Ingrediente

  • 1 lingurite      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • Cirese      fructe
  • 200 grame      iaurt
  • 2 linguri      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 1 pliculet      zahar vanilat
  • 400 grame      zahar tos
  • 7 buc      oua
  • 500 ml      lapte
  • 300 grame      faina
  • 259 grame      margarina Unirea pentru creme
  • 150 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Pentru blatul de cacao se amesteca margarina Unirea cu zaharul, adaugam oul si iaurtul, iar la final adaugam faina amestecata cu praful de copt, cacao si un plic de capuccino. Se toarna in tava unsa si tapetata cu faina si il lasam sa respire pana ce caramelizam 7 linguri de zahar ce urmeaza a-l imprastia exact peste acelasi blat impreuna cu restul de stafide.

2. Intre timp batem cele 6 albusuri cu zaharul, 1 plic de zahar vanilat si 1 strop de lamaie ca sa fie mai pufos. La final adaugam nuca de cocos si ciresele fara samburi. Toata compozitia o intindem cu grija peste primul strat si ne grabim cu ea ( ca sa nu se lase) la cuptor pentru 20-25 de minute la aproximativ 170 C.

3. Cat timp sta la cuptor pregatim crema. Fierbem cele 6 galbenusuri cu plicul de budinca, laptele, plicul de capuccino si zaharul pana se ingroasa. Scoatem prajitura din cuptor si o lasam sa se raceasca. La fel facem si cu crema pentru ca sa o putem mixa cu margarina. Dupa ce s-au racit toate amestecam crema cu pachetul de margarina Unirea pentru creme si intindem totul peste prajitura racita. Presaram ciocolata razuita sau cacao.


Retete similare