Prajitura caramel

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • 50 grame      nuca
  • 100 ml      ulei
  • 380 grame      zahar tos
  • 2      oua
  • 600 ml      lapte
  • 480 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Aluat: 2 oua, 1 pahar ulei (100 ml), 1 pahar lapte (100 ml), 7 linguri zahar, 1 lingurita amoniac dizolvat in putin lapte si faina. Se amesteca totul si se face un aluat care sa se intinda. Se coc 5 foi pe dosul tavii care a fost unsa cu ulei.

2. Crema: 7 linguri zahar se caramelizeaza, se pune 1 pachet margarina Unirea, pe foc sa se incorporeze cu caramelul. Dupa ce s-a topit margarina, se pun 4 linguri faina apoi se pun usor 500 ml lapte, amestecand bine sa nu se faca cocoloase. Se fierbe pe abur pana se ingroasa si se aseaza intre foi, calda. Se poate pune intre foile din mijloc un strat de gem de caise. Se pune crema si pe ultima foaie peste care se pune glazura.

3. Glazura: 100 grame zahar se caramelizeaza, se amesteca cu 50 grame nuca taiata si se toarna intr-o farfurie unsa in prealabil cu ulei. Cand s-a racit se zdrobeste si se aseaza peste prajitura


Retete similare