Prajitura caramel

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • 200 grame      zahar pudra
  • 400 grame      nuca
  • 400 grame      ciocolata
  • 3 linguri      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 450 grame      zahar tos
  • 6 buc      oua
  • 3 linguri      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Se separa 6 albusuri si se bat cu mixer-ul, se adauga un praf de sare si 5 linguri de zahar, 3 linguri de faina, un praf de copt nestins si 200 g nuci neprajite macinate. Se amesteca bine, se pune la copt intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coace maxim 15 minute la foc mare.

2. In timp ce blatul se coace, intr-un vas se caramelizeaza o cana se zahar. Cand zaharul este bine caramelizat se pune peste el margarina, 5 linguri de zahar, galbenusurile, amestecand bine crema.

3. Apoi 200 g nuci prajite faramate cu sucitorul. Se rade pe razatoarea mare ciocolata de menaj. Dupa ce blatul s-a copt in tava fierbinte se presara un strat de ciocolata alba apoi peste ea, crema fierbinte si apoi ciocolata neagra. Se lasa la rece sa se intareasca, se adauga glazura.


Retete similare