Prajitura caramel

Categorie Prajituri rapide
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 120 grame      zahar pudra
  • 150 grame      ciocolata
  • 1 pachet      praf de copt
  • 2 pliculet      zahar vanilat
  • 200 grame      zahar tos
  • 1 buc      oua
  • 210 ml      lapte
  • 350 grame      faina
  • 200 grame      margarina Unirea pentru creme
  • 100 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Foi: 300 gr faina,100 gr margarina unirea original,120 gr zahar pudra,1 ou,1 plic praf de copt stins cu 2 linguri lapte. crema-200 gr zahar, 3 linguri cafea lichida, 3 linguri faina, 200 gr lapte, 2 plicuri zahar vanilat, 200 gr margarina unirea pentru creme. Glazura: 150 gr ciocolata

2. Foi: intr-un vas se pune faina si se amesteca bine cu margarina,se aduga si zaharul pudra, oul intreg, praful de copt stins cu lapte. Se framanta bine si se imparte in patru parti. Se fac patru foi care se coc pe dosul tavii in cuptorul preincalzit. Crema: zaharul se caramelizeaza dupa care se stinge cu cafeaua lichida, se adauga treptat faina amestecand continu. Laptele se adauga si el amestecand continu pana compozitia se ingroase. Se ia de pe foc si se aduga zaharul vanilat. Dupa ce s-a racit se amesteca cu margarina si se umplu foile.

3. Glazura: ciocolata se topeste in bain-marie dupa care se aseaza peste prajitura.se da la rece si se poate servi dupa cateva ore.


Retete similare