Prajitura caramel

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 200 grame      zahar pudra
  • 1 pachet      praf de copt
  • 1 pliculet      zahar vanilat
  • 150 grame      zahar tos
  • 1 buc      oua
  • 500 ml      lapte
  • 500 grame      faina
  • 200 grame      margarina Unirea pentru creme
  • 150 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Foi: 350 g faina, 150 g margarina, 1 ou, 150 zahar, un plic praf de copt, un plic zahar vanilat. Se bate oul impreuna cu zaharul si margarina. Se adauga praful de copt, zaharul vanilat si faina. Se fac 3 foi care se coc pe dosul tavii.

2. Crema: 150 g faina, 500 ml lapte, 200 g zahar pudra, 200 margarina Unirea pentru creme. Se fierbe laptele cu 100 g zahar si cu faina. Restul de 100 g de zahar se caramelizeaza si se adauga peste lapte.

3. Cand se raceste se adauga margarina. Se ung foile si se pune prajitura la rece.


Retete similare