Prajitura caramelizata

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 80 min

Ingrediente

  • 120 grame      nuca
  • 1 linguri      cacao
  • 33 linguri      zahar tos
  • 13 buc      oua
  • 7 linguri      faina
  • 400 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Blat: 6 oua, 5 linguri apa, 11 linguri zahar, 5 linguri faina, 5 linguri nuca macinata, 1 lingura cacao. Crema: 5 oua, 20 linguri zahar, 4 pliculete ness, 400gr margarina. Caramel: 7 linguri zahar Foaie Dobos: 2 oua, 2 linguri zahar, 2 linguri faina.

2. Blat: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma, dupa care se adauga treptat 11 linguri de zagar si gabenusurile. Se pune si cele 5 linguri de faina, 5 linguri nuca macinata si lingura de cacao. Aceasta compozitie se adauga in tava unsa in prealabil si tatepata cu faina. Foaia dobos: Se separa albusurile de galbenusuri, peste spuma de albusuri se adauga galbenusurile, 2 linguri de zahar si 2 linguri de faina. Se introduce la cuptor. Crema: Se pune la bain-marie 5 oua, 20 del inguri de zahar, 4 pliculete de ness si se amesteca pana cand crema se mai ingroasa. Se ia de pe foc si se lasa la racit, cand este mai rece se pune si 400 grame de margarina. Caramel: Se pun 7 linguri de zahar intr-o craticioara sa se topeasca. Cu aceasta compozitie se unge Blatul.

3. Aranjare: Blat-Caramel-Crema-Foaie Dobos-Crema. Crema de sus se poate inlocui cu ciocolata topita.


Retete similare