Prajitura Carmen

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 90 min

Ingrediente

  • 150 grame      zahar pudra
  • 300 grame      gem
  • 1 cana      nuca
  • Lamai      fructe
  • 150 grame      unt
  • 2 linguri      ciocolata
  • 2 linguri      cacao
  • 1 pliculet      zahar vanilat
  • 200 grame      zahar tos
  • 4 buc      oua
  • 100 ml      lapte
  • 500 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Margarina, zaharul pudra, bicarbonatul de amoniu stins, 4 galbenusuri, faina,1-2 linguri smantana, se amesteca, se framanta si se coc 3 foi.

2. O foaie mai putin reusita se dizolva in lapte. Pasta obtinuta se amesteca cu untul, gemul, nucile, cacao. Crema obtinuta se intinde intre cele 2 foi ramase.

3. 4 albusuri se bat spuma. Peste ele se toarna fierbinte 200 gr zahat caramelizat amestecandu-se incontinuu. Spuma obtinuta se toarna peste ultima foaie si se rade ciocolata peste.


Retete similare