Prajitura casei

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 500 grame      nuca
  • Lamai      fructe
  • 250 grame      unt
  • 25 grame      cacao
  • 1000 grame      zahar tos
  • 12      oua
  • 250 grame      margarina Unirea Original
  • 250 grame      margarina Unirea pentru creme
  • 200 grame      faina

Mod de preparare

1. Blat: 8 oua, 250 g zahar, o esenta rom, 10 linguri faina, putina apa. Se separa ouale. Se bat albusurile spuma. Galbenusurile se amesteca cu putina apa, esenta, sare si se bat si ele putin. Se amesteca albusurile cu galbenusurile si se incorporeaza faina. Se pune compozitia intr-o tava care a fost tapetata cu ulei, faina si hartie de copt. Se coace la foc potrivit si se lasa la rece. Se scoate hartia de copt si se taia in doua.

2. Crema: 4 oua, 250 zahar, 250 gr marganrina unirea, 25 gr cacao, 1 pachet unt, o cutie finetti mica. Se pun la bain marie ouale cu zaharul amestecand continuu pana se umfla compozitia. Se da de pe foc si se pune margarina Unirea si cacaoa si se lasa la rece. Se alifiaza cu mixerul apoi se adauga si untul batand mereu, apoi cutia de finetti. Cand s-a alifiat bine se adauca nuca, macul si stafidele.

3. Sirop: 500 gr zahar, razatura de la o lamaie, o esenta de rom. Siropul se fierbe si se raceste adaugand razatura de lamaie si esenta de rom. Se insiropeaza prima foaie in tava si se pune jumatate din crema. Se adauga a doua foaie de blat si se insiropeaza. Se pune resutul de crema si deasupra nuca pisata. Se baga o ora la frigider.


Retete similare