Prajitura chinezoaica

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Torturi
Dificultate
Timp 50 min

Ingrediente

  • 10 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 250 grame      nuca
  • 100 grame      ciocolata
  • 40 grame      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 150 grame      zahar tos
  • 6 buc      oua
  • 100 grame      faina
  • 200 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Blat: 6 albusuri, 150 g zahar, 200 g margarina Unirea, 250 g nuca macinata, 40 g cacao, 100 g faina,1 praf de copt, esenta de rom. Glazura: 6 galbenusuri, 150 g zahar, esenta de vanilie, ciocolata pentru presarat deasupra.

2. Mod de preparare: Margarina moale la temperatura camerei se mixeaza bine cu zaharul si esenta de rom, pana devine ca o crema. Se adauga nuca macinata, apoi faina amestecata cu praful de copt si cacao. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se incorporeaza treptat in compozitia de margarina, amestecand usor cu miscari de jos in sus. Compozitia obtinuta se pune intr-o tava ( 20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu, pentru aproximativ 20 de minute.

3. Galbenusurile se mixeaza cu zahar si esenta de vanilie, pana devin albe, ca o crema si aproape ca si-au dublat volumul. Se toarna peste blatul copt, se niveleaza si se da din nou la cuptor, pana se intareste glazura si incepe sa se rumeneasca, aproximativ 10 minute. Se lasa la racit in tava, dupa care se portioneaza si se presara cu ciocolata rasa. Pofta buna!


Retete similare