Prajitura Coca cola

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 90 min

Ingrediente

  • 350 ml      Frisca
  • 2 grame      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 550 grame      zahar tos
  • 4 buc      oua
  • 300 ml      lapte
  • 375 grame      margarina Unirea pentru creme
  • 200 grame      faina

Mod de preparare

1. Se mixeaza albusurile cu zaharul,pana stau batz, apoi se pun galbenusurile(in care am pus praful de copt stins, cu putin Helas si le-am lasat la crescut pana am batut albusurile), totcate o lg si iar mixam, adaugam cacao si mai batem putin, dupa care cernem faina si o amestecam incet de sus in jos,sa se omogenizeze. Turnam compozitia intr-o tava de 25/30cm, in care am pus hartie de copt. La crema se fierb 250ml.de lapte cu200gr.zahar, separat budinca se amesteca cu 50ml de lapte si cu 50gr.de zahar, apoi se toarna in laptele fiert, se da un clocot si se lasa la racit. Margarina se freaca bine si se amesteca cu budinca si cu cocosul.

2. La glazura se pune frisca intr-un ibric pe foc si se adauga ciocolata,amestecand pana se topeste,atentie sa nu fiarba, daca-i prea moale se baga la frigider,daca-i prea tare se mai pune putina frisca.

3. Se pune blatul, crema, deasupra cele 250 ml.de frisca mixate, apoi glazura.


Retete similare