Prajitura Coca-Cola

Categorie Prajituri rapide
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 5 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 200 grame      zahar pudra
  • 50 ml      ulei
  • 200 grame      ciocolata
  • 100 grame      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 400 grame      zahar tos
  • 8 buc      oua
  • 8 linguri      faina
  • 200 grame      margarina Unirea pentru creme

Mod de preparare

1. Blat: 8 albuse se bat spuma cu 6 linguri de zahar, putina sare, se adauga 8 linguri de faina amestecate cu 1 praf de copt. Se amesteca bine si se adauga 4 linguri de crema amestecand usor pana se incorporeaza bine in blat. Se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la copt la foc potrivit.

2. Crema: 150 g zahar se fierbe pe foc impreuna cu 12 linguri de apa. Se adauga 100 grame cacao si 1 fiola esenta de rom.Se amesteca tot timpul pana se ingroase.Se ia de pe foc si se amesteca incontinu pana se raceste. Crema racita se amesteca cu 200 grame zahar pudra si 200 grame margarina unirea pentru creme. Treptat se adauga 8 galbenusuri de ou amestecand totul pana se ingroase. Crema se pune la rece. Sirop: 150 ml apa impreuna cu 100 grame zahar se fierbe pe foc. Dupa ce a fiert se adauga 1 fiola esenta de rom si se lasa sa se racesca. Ornare-200 grame ciocolata topita in bain marie impreuna cu 50 ml ulei. Sau se poate pune frisca batuta dupa preferinta.

3. Peste blatul insiropat se va aseza crema, peste crema se vor pune 100 grame stafide inmuiate. Deasupra stafidelor se va aseza ciocolata topita si racita.


Retete similare