Prajitura Cristina

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 40 min

Ingrediente

  • Lamai      fructe
  • 300 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Blat: 9 albusuri se bat cu 300 g zahar, 300g nuca macinata, 5 linguri faina, 1 praf de copt, putina zeama de lamaie. Crema: 7 linguri de zahar, 300g margarina unirea, 9 galbenusuri, 8 linguri zahar, 300g nuca, 150g ciocolata alba menaj, 150g ciocolata alba.

2. Blatul: Se bat cele 9 albusuri cu 300g zahar, la care se adauga 300g nuca macinata, 5 linguri de faina si praful de copt stins in zeama de lamaie. Se tapeteaza tava de cuptor cu hartie pergament si se pune blatul la cuptor, care a fost incins la 189 grade , si in momentul introducerii se reduce temperatura la minim, se tine la cuptor circa 15 min. Crema: 7 linguri de zahar se caramelizeaza, se stinge cu 300 g margarina unirea si cele 9 galabenusuri care au fost frecate cu 8 linguri de zahar, se adauga la caramel pe foc mic, se adauga 300g nuca, dupa care se tine larece.

3. Modul de aranjare: blatul de nuca + ciocolata alba + crema + ciocolata neagra. Ciocolata se topeste la bain maren cu o lingura de ulei.


Retete similare