Prajitura cu 4 foi

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • 200 grame      zahar pudra
  • 1 lingurite      Bicarbonat de sodiu
  • 4 pliculet      zahar vanilat
  • 150 grame      zahar tos
  • 2 buc      oua
  • 5 linguri      lapte
  • 950 grame      faina
  • 150 grame      margarina Unirea pentru creme
  • 100 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Foi: 100 g margarina Unirea, un pic de sare fina, 150 g zahar tos, 2 oua, 2-3 linguri miere de albine, 5 linguri lapte, 1 lingura bicarbonat, 450 g faina. Margarina se freaca spuma cu sarea si zaharul. Se adauga ouale, mierea topita, laptele si bicarbonatul nestins. Aceasta compozitie se incalzeste un pic, se ia de la foc si se incorporeaza faina. Din aluatul obtinut se intind 4 foi, care se coc, la foc potrivit, pe fundul tavii.

2. Crema: 500 ml lapte, 4 pliculete zahar vanilat, gris, 150 g margarina Unirea pentru creme, 200 g zahar pudra, gem. Laptele se fierbe cu zaharul vanilat. Se adauga apoi, in ploaie, grisul, amestecand mereu sa nu se faca cocoloase. Cand s-a ingrosat, se ia de pe foc, amestecand mereu pana se raceste. Separat, margarina se freaca spuma cu zaharul pudra, dupa care se incorporeaza in ea cate puntin din crema de gris.

3. Asamblarea prajiturii: Intr-o tava, se aseaza prima foaie, se intinde jumatate din crema se acopera cu a doua foaie. Peste aceasta se intinde un strat de gem si se pune a treia foaie, apoi se intinde restul cremei, iar deasupra, ultima foaie. Se preseaza foarte bine, eventual se pune ceva greu deasupra prajiturii, si se lasa pana a doua zi. Se pudreaza apoi cu zahar farin si se taie dupa preferinta.


Retete similare