Prajitura cu aluat ras

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp 50 min

Ingrediente

  • 3 linguri      zahar pudra
  • 1 lingurite      Bicarbonat de sodiu
  • 350 grame      gem
  • 1 cana      nuca
  • 12 linguri      ulei
  • 10 linguri      zahar tos
  • 1 buc      oua
  • 10 linguri      lapte
  • 600 grame      faina
  • 50 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Pregatim toate ingredientele la temperatura camerei sa stea macar o ora apoi incepem prepararea prajiturii. Punem intr-un castron margarina, zaharul, oul si omogenizam sa se topeasca putin zaharul. Adaugam apoi uleiul, laptele, coaja de lamaie rasa, cam 200 gr faina in care am pus bicarbonatul stins cu zeama de lamaie. Continuam sa amestecam compozitia cu lingura si mai adaugam faina cat cuprinde ca sa avem un aluat potrivit. Framantam apoi putin si impartim aluatul din ochi oprind pentru ras 1/3. Cele 2/3, bucata mai mare o intindem si o asezam in tava tapetata cu hartie sau doar unsa cu margarina, acoperind si marginile.

2. Peste foaia din tava punem gemul(daca e prea subtire adaugam in el 2 linguri gris), esenta de rom, daca doriti si apoi presaram nuca taiata marunt sau macinata. Deasupra de nuca radem aluatul ramas pe care l-am framantat separat cu faina ca sa avem un aluat mai tare si sa se poata rade.

3. Punem tava la cuptor 25-30 minute si cand e gata pudram cu zahar. Rece taiem romburi sau patrate.


Retete similare