Prajitura cu alune

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 5 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 150 grame      zahar pudra
  • 400 grame      nuca
  • 200 grame      ciocolata
  • 6 linguri      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 140 grame      zahar tos
  • 6 buc      oua
  • 250 grame      margarina Unirea pentru creme
  • 2 linguri      faina

Mod de preparare

1. Blat: Se bat albusele cu 140gr zahar pudra pana devine spuma, apoi treptat se adauga 140 gr nuca macinata, 2 linguri faina si galbenusurile, iar la urma praful de copt stins cu otet .Se pune intr-o tava tapetata si se da la cuptor pana incepe sa se desprinda de pe margini, abia atunci un blat este copt cat trebuie.

2. Crema: 6linguri de apa se pun pe foc mic impreuna cu 150gr zahar tos si 2 linguri de ness se lasa sa fiarba pana se face un sirop gros, se da la rece. Cand e rece se freaca cu 200 gr margarina "Unirea pentru creme" pana devine alifioasa, dupa care se adauga 150 gr nuca macinata.

3. Glazura: se topeste 200 gr ciocolata menaj cu 50 gr margarina Unirea, 1 ling cacao si 8 linguri apa, se lasa sa fiarba pana devine mai groasa. Se insiropreaza blatul cu apa si rom, se pune crema, alune si nuca ramasa, apoi glazura! Va doresc pofta buna!


Retete similare