Prajitura cu ananas si nuci

Categorie Prajituri rapide
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp 80 min

Ingrediente

  • 200 grame      nuca
  • 1 lingurite      praf de copt
  • 2 pliculet      zahar vanilat
  • 250 grame      zahar tos
  • 300 grame      margarina Unirea Original
  • 250 grame      faina
  • 6 buc      oua

Mod de preparare

1. Feliile de ananas se storc bine de zeama si se aseaza pe fundul unei forme de copt (patarata sau rotunda, dupa preferinte) cu diametrul de 24-26cm , tapetata cu hartie de copt. Nucile maruntite 50g se amesteca cu 50g zahar, apoi se presara peste feliile de ananas avad grija sa acoperim toate spatiile libere dintre felii. Separat margarina se freaca spuma cu 200g zahar tos si cu zaharul vanilat,apoi , se adauga ouale rand pe rand pana se omogenizeaza bine fiecare.

2. Faina, amestecata in prealabil cu praful de copt si sare, se incorporeaza treptat, amestecand cu mixerul la viteza mica pana se obtine un aluat omogen. La final se adaga nucile maruntite ramase( 150g) amestecand usor. Aluatul obtinut se adauga peste feliile de ananas din forma de copt, se uniformizeaza si se introduce in cuptorul preincalzit (~60min).

3. Prajitura se rastoarna cat este calda pe un platou si se indeparteaza hartia pentru copt, apoi se lasa la racit. Se poate insiropa usor cu putina zeama de compot. Se portioneaza si se serveste cu multa pofta!


Retete similare