Prajitura cu banane si frisca

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 65 min

Ingrediente

  • 200 grame      zahar pudra
  • Lamai      fructe
  • 5 linguri      ulei
  • 2 linguri      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 2 pliculet      zahar vanilat
  • 370 grame      zahar tos
  • 6 buc      oua
  • 1000 ml      lapte
  • 250 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Blat: Se bat albusurile spuma cu un praf de sare si 250 gr zahar tos , peste care se adauga galbenusurile frecate spuma cu 5 linguri ulei ,4 linguri lapte,2 linguri cacao cernuta,1 praf de copt dizolvat in zeama de lamaie si 250 gr. faina cernuta. Se amesteca usor ,cu o lingura de lemn de jos in sus sa nu se lase compozitia ,se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se niveleaza.Se introduce tava in cuptorul preincalzit si se lasa sa se coaca. Temperatura de coacere: Cuptorul electric : aproximativ 180grade Celsius(preincalzit ).Cuptorul cu aer fierbinte :aproximativ 160 grade celsius(preincalzit ).Cuptorul cu gaze :treptele 2- 3 (preincalzit ) Durata de coacere:aproximativ 25 minute . Blatul copt ,se scoate din cuptor ,se lasa sa se raceasca in tava,apoi se scoate usor hartia de copt .

2. Crema: 2 plicuri budinca cu gust de vanilie se pregatesc conform instructiunilor de pe ambalaj (eu folosesc 700 ml lapte+120 gr zahar tos ,pentru a obtine o crema consistenta). Cu ajutorul unui mixer se bate spuma 250gr margarina Unirea Original cu zaharul pudra ( 200 gr.) zaharul vanilat ,esenta de vanilie si apoi se adauga budinca rece. 2 plicuri spuma pentru deserturi cu gust de frisca se pregatesc conform instructiunilor de pe ambalaj, spre final se adauga un plic intaritor de frisca. Asamblarea: Peste blatul racit si stropit cu 5 linguri cu suc de fructe se asaza un strat de banane (4 banane taiate rondele), peste stratul de banane se pune crema de vanilie, peste crema se pune frisca si peste stratul de frisca se rade 100 gr ciocolata amaruie.

3. Gustul deosebit la aceasta prajitura il dau bananele in combinatie cu crema de vanilie, frisca si ciocolata.


Retete similare