Prajitura cu bezea

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • 2 lingurite      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 16 linguri      gem
  • 2 linguri      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 1 pliculet      zahar vanilat
  • 500 grame      zahar tos
  • 5 buc      oua
  • 150 ml      lapte
  • 250 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Galbenusurile, margarina si zaharul(200 gr) se freaca bine, apoi laptele, cacaua, faina la urma si se amesteca.

2. Se tapeteaza tava,se toarna compozitia si se coace 1/2.Cat timp se coace prajitura se pregateste bezeaua(5 albusuri batute cu 300 gr. zahar).

3. Cand s-a copt prajitura jumatate se scoate din cuptor, se pune un strat de gem(subtire) apoi bezeaua si se da la cuptor 20-25 minute.


Retete similare