Prajitura cu biscuiti

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • 4 linguri      cacao
  • 4 pliculet      zahar vanilat
  • 600 grame      zahar tos
  • 4 buc      oua
  • 1200 ml      lapte
  • 200 grame      faina
  • 200 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Crema: 1000 ml lapte, 200 g margarina, 4 galbenusuri, 1 cana zahar (200g), o cana faina (200g), 4 pliculete de zahar vanilat. Se amesteca laptele cu galbenusurile, cu zaharul si faina pe foc si se amesteca pt a nu se lipi pana se ingroasa (se face ca o ciulama). Se da la racit si cand ajunge la temperatura camerei se adauga margarina si zaharul vanilat si se amesteca pana se omogenizeaza. Se face siropul ( 100-150 ml apa, 400 g zahar si 4 linguri cacao), se foloseste fierbinte.

2. Sirop: 100-150 ml apa, 400 g zahar si 4 linguri cacao, se foloseste fierbinte. Blat: 4 pachete biscuiti de 200 g, 2 pachete frisca, 200 ml lapte. Biscuiti se pun in tava unul langa altul precum caramizile iar cu o lingura se preseaza din sirop, dupa care se adauga un rand crema, apoi iar biscuiti si iar crema si iar biscuiti iar la sfarsit crema (fiecare rand de biscuiti se insiropeaza). La final se baga la frigider sa se intareasa (se preferat sa se consume a 2-a zi).

3. Pentru ca aspectul sa fie cat mai placut se pune inainte de a fi consumata frisca (nu se pune in momentul in care se baga la frigider) si ciocolata rasa pentru design.


Retete similare