Prajitura cu biscuiti si creme

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 90 min

Ingrediente

  • 10 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 150 grame      nuca
  • 4 linguri      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 370 grame      zahar tos
  • 9 buc      oua
  • 250 grame      margarina Unirea Original
  • 9 linguri      faina
  • 1 cana      lapte

Mod de preparare

1. Blatul: Se freaca 6 galbenusuri cu 6 linguri de zahar. Se adauga 150 g nuca macinata, 6 linguri de faina, 2 linguri de cacao, 1 pliculet praf de copt stins cu otet. La urma se incorporeaza albusurile batute spuma. Se tapeteaza tava, se pune compozitia care trebuie sa curga. Se coace la foc potrivit cca 20 minute.

2. Cremele: Cele 3 oua se amesteca cu 3 linguri de faina, 250 g zahar si o cana de lapte dulce (intr-un vas care nu se lipeste). Se fierbe pana se ingroasa, iar la urma se adauga margarina Unirea. Aceasta crema se imparte in doua.

3. In prima jumatate se adauga nuca de cocos, iar in cea de-a doua jumatate cacao cu esenta de rom. Peste blatul racit se pune crema cu nuca de cocos, apoi biscuitii inmuiati in cafea, peste care se pune crema de cacao. Se presara nuca de cocos si se da la rece, a doua zi se taie.


Retete similare