Prajitura cu blat de mere

Categorie Prajituri de Post
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 8 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 1 lingurite      Bicarbonat de sodiu
  • Mere      fructe
  • 3 linguri      cacao
  • 2 cana      zahar tos
  • 2 cana      faina
  • 62.5 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Blat: 2 cani de mere rase fara coaja, 1 cana zahar tos, 2 cani faina, 1 lingura bicarbonat, optional nuca tocata sau bucati de rahat, fructe confiate. Intr-un vas se amesteca merele rase cu zaharul si bicarbonatul, se adauga faina pana se incorporeaza toata (se obtine un aluat mai vartos decat cel de chec).

2. Tava (20/30cm) se unge cu un strat gros de margarina Unirea, se toarna compozitia si se coace pana se face maronie si se desprinde de pe margine (aproximativ 45-50 min) la foc potrivit.

3. Glazura: 25 linguri apa, 15 linguri zahar (o cana), 3 linguri cacao, 1/4 pachet margarina Unirea (62.5g), o esenta de rom. Se amesteca toate ingredientele, se pun pe foc pana clocotesc se adauga margarina si dupa ce se ia de pe foc se adauga esenta de rom. Se taie fierbinte in cuburi de 3/3 cm si se adauga glazura fierbinte.


Retete similare