Prajitura cu blat si foaie de bezea

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 10 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 200 grame      zahar pudra
  • 200 grame      nuca
  • 50 grame      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 2 pliculet      zahar vanilat
  • 400 grame      zahar tos
  • 10 buc      oua
  • 20 ml      lapte
  • 250 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Foaie: 5 oua,1 pahar zahar,1 pahar faina,putin praf de copt.Se separa albusurile de galbenus.Se bat spuma,se adauga zaharul iar apoi pe rand galbenusurile unul cate unul,praful de copt si faina.Se pune in tava unsa si se coace la foc potrivit.

2. Foaie: 5 albusuri,200gr zahar,200gr nuca taiata,5 linguri faina.Albusurile se bat spuma,se adauga zaharul si se bat in continuare apoi se adauga nuca taiata si faina.Se pune intr-o tava bine unsa iar deasupra se mai adauga putina nuca taiata foaia avand un aspect neregulat,colturat.Se coace pana se desprinde de marginile tavii si punand mana deasupra foii aceasta nu se lipeste(spre sfarsit eu am lasat usa cuptorului un pic deschisa sa se usuce bine).

3. Crema:1pachet de margarina Unirea se freaca spuma cu 1 pahar de zahar farin. Pentru a obtine spuma se adauga 2-3 linguri de lapte dulce fierbinte. La urma se adauga 2-3 lingurite cacao. Se pune prima foaie, apoi crema si la urma cea de a doua foaie peste care punem o glazura de ciocolata.


Retete similare