Prajitura cu branza de vaci

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • Mere      fructe
  • 1 linguri      zahar tos
  • 200 grame      margarina Unirea Original
  • 400 grame      faina
  • 1 buc      oua

Mod de preparare

1. Din 400 g faina, 200 g margarina Unirea, 1 ou, 1 lingura zahar, 3 linguri apa, 1 lingura otet, putina sare, amestecate bine, se face un aluat care se imparte in doua si se lasa pe planseta 1/4 ora. Ies doua foi potrivite pentru tava de aragaz. Pe prima foaie se presata putin pesmet, apoi merele calite, indulcite, aromate cu putina scortisoara. Se intinde si a doua foaie, se aseaza cu grija peste mere, se unge foaia cu putin lapte dulce apoi se presara zahar tos. Se coace 20 minute.

2. Tot foile de mai sus se pot umple cu branza de vaci, preparata astfel. 2 pachete branza de vaci se amesteca cu coaja de lamaie rasa, 6 linguri zahar, 2 linguri faina, 2-3 linguri smantana, 4-5 galbenusuri si albusurile batute spuma si stafide dupa gust.

3. Cand s-a copt se pudreaza cu zahar vanilat. E mai bine sa se taie cand s-a racit putin.


Retete similare