Prajitura cu branza

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 1 cana      zahar pudra
  • 1 lingurite      Bicarbonat de sodiu
  • 1 ceasca      iaurt
  • 1 pachet      praf de copt
  • 1 pliculet      zahar vanilat
  • 1 cana      zahar tos
  • 2 buc      oua
  • 3 linguri      gris
  • 4 cana      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. 4 căni de făină se freacă cu o margarină Unirea și un praf de copt. Separat se freacă 2 ouă întregi cu o cană de zahăr tos până spumează, se adaugă o linguriță de bicarbonat de sodiu. Se amestecă cu margarina și se frământă cu puțin iaurt sau smăntână ca să iasă un aluat moluț. Se împarte în 2.

2. Brânza se amestecă cu zahăr pudră după gust și stafide. Se întinde o foaie, se pune în tavă și se presară cu gris. Se pune brânza și pe deasupra se așează cealaltă foaie.

3. Se împunge în câteva locuri cu o furculiță pentru a ieși aerul, ca foile să stea lipite de compoziție. Se dă la cuptor 30-40 de minute până se rumenește puțin. Cât este caldă, se pudrează cu zahăr pudră amestecat cu zahăr vanilat. Se taie în tavă.


Retete similare