Prajitura cu branza si budinca

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 1 pachet      praf de copt
  • 3 pliculet      zahar vanilat
  • 350 grame      zahar tos
  • 5 buc      oua
  • 400 ml      lapte
  • 400 grame      faina
  • 75 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Aluatul: intr-un castron se pun faina, margarina, zaharul, 2 galbenuse, praful de copt, putina sare si laptele. Se framanta un aluat potrivit de moale, care se intinde si se aseaza intr-o tava dreptunghiulara normala ( aluatul se ridica si pe peretii laterali ai tavii).

2. Crema: intr-un castron se pune branza dulce si se faramiteaza foarte bine cu o furculita. Dupa aceea se adauga praful de budinca, galbenusurile si oul intreg, zaharul si zaharul vanilat si se amesteca toate ingredientele. Apoi se adauga treptat laptele, amestecand mereu pana se incorporeaza tot laptele si se va obtine o compozitie ca o smantana, mai groasa. Compozitia se toarna peste aluatul din tava si se da la cuptor la foc potrivit cca 40-45 min. Glazura: intre timp se bat spuma tare cele 4 albusuri ramase cu 6 linguri de zahar.

3. Dupa cele 40-45 min. de coacere, se scoate tava din cuptor si se intinde deasupra cremei glazura de albuse, se da din nou la cuptor si se mai lasa putin, pana apar pete maronii pe glazura.


Retete similare