Prajitura cu budinca si visine

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 1 linguri      ulei
  • 3 linguri      cacao
  • 20 linguri      zahar tos
  • 6 buc      oua
  • 500 ml      lapte
  • 8 linguri      faina
  • 250 grame      margarina Unirea pentru creme
  • 20 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. separam cele 3 oua si batem spuma albusele,adaugam treptat 8 linguri zahar iar la sfarsit galbenusele si faina .Amestecam prin rasturnare .Compozitia obtinuta o turnam in tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt.Coacem la foc mediu 25-30 min.

2. Pana se coace blatul facem budinca din cele doua plicuri,500 ml lapte si zahar .Lasam sa se raceasca apoi incorporam incet budinca in margarina UNIREA pt crema, frecata spuma.

3. Blatul racit il taiem in doua doua pe orizontala ca sa obtinem doua foi.Punem prima foaie pe un platou si asezam pe ea visinele ,atatea cate dorim,jumatate din crema peste visine,apoi acoperim cu foaia a doua si imbracam prajitura cu crema ramasa. Pt glazura punem pe foc 3 linguri apa,3 linguri cacao si 2 linguri zahar si lasam sa se lege.Cand luam de pe foc amestecam cu o lingura margarina ,iar cand se raceste punem glazura intr-o punga sau in ornatorul de la unirea si ornam cum dorim. Pe prajitura din fotografie copiii mei au asezat figurine facute din zahar ars.


Retete similare